• Instroomfase

  STABILISATIE

  Na de aanmelding bij DNK nodigen de deelnemer uit voor een kennismakingsgesprek (intake). Hierna gaan we meteen de slag en start deelnemer direct met het dagprogramma. We leggen de basis voor stabilisatie door orde te brengen in papierwerk, een trajectplan op te stellen en te werken aan de vertrouwensband. Tijdens deze periode van de instroomfase is ruimte voor het doen van verdere diagnostiek bij een deelnemer . DNK voert deze diagnostiek zelf uit(afname van o.a. de ZRM, SCL90 of een IQ-test).  

 • Doorstroomfase

  TRANSFORMATIE

  In de doorstroomfase krijgen deelnemers – net als bij de instroomfase – tijdens het dagprogramma een mix van trainingen, gedragstherapie, werkstages, sport, kunst en werken ze aan hun doelen uit hun trajectplan. Dit is de fase waarin deelnemers echt laten zien wat ze in huis hebben en staat ook echt in het teken van transformatie in kennis, houding en gedrag.

 • Uitstroomfase

  PARTICIPATIE

  Tot slot volgt de uitstroomfase, waarin we een deelnemer klaarstomen richting werk, een opleiding. Hierdoor kan hij na zijn traject DNK actief gaan participeren in de maatschappij en voor zichzelf zorgen. Indien nodig zoeken we samen met de deelnemer naar passende gespecialiseerde zorg wanneer werk of een opleiding nog te vroeg is.  

Programma

Om 09.00 uur wordt de dag begonnen met een gezamenlijk ontbijt en om 09.30 uur start het programma. Dit duurt tot 14.30 uur. Tussendoor wordt er gezamenlijk geluncht. 

Naar mate het traject verder vordert, worden de tijden ook veranderd. Zo zijn er cursussen waarbij de deelnemers als om 08.00 uur aanwezig moeten zijn en pas om 16.00 uur klaar zijn, of werkstages waar ze zelfs al om 06.45 uur op DNK moeten zijn en om 15.30 uur op hun werkplek worden opgehaald. 

Gemiddeld duurt een traject bij DNK vijf maanden.  

De medewerkers stonden altijd voor mij klaar. Ze hebben me echt geholpen en ze doen wat ze zeggen. Bij DNK ben ik weer gaan lachen. Ik vond er weer leven en energie.
Axel