Transformatie

Net als in de instroomfase volg je in deze fase verschillende trainingen en vakken. Je gaat ook op werkstage: je doet met je groep onder begeleiding van een collega verschillende klussen in de wijk. Bijvoorbeeld het verven van een trappenhuis in een flat. Doordat je de klussen samen doet, leer je goed samenwerken. Gaat er iets mis tijdens de klus? Geen probleem! Door er over te praten en te communiceren leer je hoe het een volgende keer anders kan. Dit zijn belangrijke dingen die je later ook in je werk nodig hebt.

Verwachtingen & Gedrag

Als je in deze fase zit, ben je al een tijd in het traject. We verwachten dan ook meer van je en dat je ook je verantwoordelijkheid durf te nemen. Samen gaan we hier mee aan de slag. We werken aan je zelfstandigheid en hoe je je kunt voorbereiden op een baan: wat verwacht een werkgever van je, hoe reageer je als een collega iets verkeerd doet, wie moet je bellen als je te laat bent?

Bij De Nieuwe Kans kan je met deze dingen veel oefenen. We confronteren je wel als je gedrag vertoont dat in de samenleving niet zou worden geaccepteerd. Zo leer je om te gaan met feedback en kritiek.

Volgende stap

In deze fase bereik je steeds meer doelen uit je trajectplan: je bent in deze fase goed bezig! Je laat aan jezelf en de rest zien wat je in huis hebt, de verandering in je leven is zichtbaar. Daarnaast heb je in deze fase ook de mogelijkheid om certificaten te halen die je tijdens je werk goed kunt gebruiken, zoals een VCA-diploma of heftruckcertificaat.