13 april 2020 

Aankomende maandag 20 april wordt Carrousel uitgezonden om 20.30 uur op NPO2.

Regisseur Marina Meijer filmde een jaar lang bij De Nieuwe Kans (DNK). In de documentaire vormen de blikken van jongeren en hun begeleiders van de DNK een spiegel voor de stad Rotterdam en onze maatschappij. De begeleiders hebben te maken met de kracht van het werk in combinatie met de kracht van het hart. Zij kijken niet weg, maar geven de jongeren iedere dag een nieuwe kans. De jongens uit de documentaire Carrousel zijn exemplarisch: voor de grote groep deelnemers die meedraait in het programma van DNK, jongvolwassenen met multiproblematiek in Rotterdam en in Nederland.

Bij DNK proberen de medewerkers de deelnemers te ondersteunen in de gang naar een ander leven. Het doel is transformatie, verandering. Van overleven naar leven, van chaos naar stabiliteit, van criminaliteit naar goed burgerschap en van straatcultuur naar arbeidsidentiteit. De documentaire laat zien hoe deze transformatie vorm krijgt. Bekijk hieronder de trailer:

Over De Nieuwe Kans

Stichting ‘De Nieuwe Kans’ (DNK is een transformatiecentrum dat jongvolwassenen met multiproblematiek, ondersteunt om weer te participeren in de maatschappij. Door een duurzame verandering in denken en gedrag aan te zetten, stimuleert en/of begeleidt DNK jongvolwassenen terug naar werk, school of, indien noodzakelijk zorg.

Carrousel in diverse media:

Bent u benieuwd naar meer achtergrondinformatie over Carrousel en Marina Meijer? Lees of beluister hier een aantal artikelen en interviews:

  1. Marina Meijer in het radioprogramma Kunststof.
  2. Interview met Marina Meijer in de Volkskrant.
  3. Interview met Marina Meijer in Cineville
  4. Collega Toine Bakermans over zijn ervaringen, werk en Carrousel bij De Nieuwe Maan en Kwesties

Contact
Bent u benieuwd naar de context waarbinnen DNK werkt, naar onze methodiek en hoe jongens aan zichzelf werken richting stabiliteit? Of wilt u eens een keer langskomen voor een rondleiding? Neem gerust contact met ons op via t.vanarendonk@denieuwekans.org.

Persvragen: Josephine Veldhoen via 010-2854729