De Nieuwe Kans nodigt al haar partners uit om de documentaire Carrousel te komen bekijken op haar locatie.

De documentaire draait op:

  • Donderdag 6 februari, tussen 15.00 en 17.00 uur
  • Donderdag 13 februari, tussen 15.00 en 17.00 uur
  • Dinsdag 18 februari, tussen 15.00 en 17.00 uur

Programma

14.45 – 15.00: Inloop
15.00 – 16.15: Documentaire
16.15 – 17.00: Napraten met hapje en drankje

Interesse? Stuur een bericht ter aanmelding en tot binnenkort!


Op 23 november 2019 gaat de documentaire Carrousel in première tijdens het IDFA te Amsterdam.

Regisseur Marina Meijer filmde een jaar lang bij De Nieuwe Kans (DNK). In de documentaire vormen de blikken van jongeren en hun begeleiders van de DNK een spiegel voor de stad Rotterdam en onze maatschappij. De begeleiders hebben te maken met de kracht van het werk in combinatie met de kracht van het hart. Zij kijken niet weg, maar geven de jongeren iedere dag een nieuwe kans. De jongens uit de documentaire Carrousel zijn exemplarisch: voor de grote groep deelnemers die meedraait in het programma van DNK, jongvolwassenen met multiproblematiek in Rotterdam en in Nederland.

Bij DNK proberen de medewerkers de deelnemers te ondersteunen in de gang naar een ander leven. Het doel is transformatie, verandering. Van overleven naar leven, van chaos naar stabiliteit, van criminaliteit naar goed burgerschap en van straatcultuur naar arbeidsidentiteit. De documentaire laat zien hoe deze transformatie vorm krijgt. Bekijk hieronder de trailer:

Over De Nieuwe Kans

Stichting ‘De Nieuwe Kans’ (DNK is een transformatiecentrum dat jongvolwassenen met multiproblematiek, ondersteunt om weer te participeren in de maatschappij. Door een duurzame verandering in denken en gedrag aan te zetten, stimuleert en/of begeleidt DNK jongvolwassenen terug naar werk, school of, indien noodzakelijk zorg.

Over de documentaire
Voor meer informatie over de documentaire en waar u de film kunt zien, check de website van IDFA. In de loop van 2020 wordt de documentaire vertoond op de VPRO, datum en tijdstip wordt nog bekend gemaakt.

Contact
Bent u benieuwd naar de context waarbinnen DNK werkt, naar onze methodiek en hoe jongens aan zichzelf werken richting stabiliteit? Of wilt u eens een keer langskomen voor een rondleiding? Neem gerust contact met ons op via t.vanarendonk@denieuwekans.org.

Persvragen: Josephine Veldhoen via 010-2854729