Traject

DNK is een ‘verandertraject’. Het doel is dat de deelnemers aan DNK zo veranderen, dat het ze lukt om een stabiele plek in de samenleving te veroveren.

Per persoon kan die verandering verschillend zijn.
We kijken naar wat er nodig is voor jou. Wat belemmert jou in het bereiken van een stabiele plek en wat kun jij daar zelf aan doen? Daar gaan we mee aan de slag.

DNK is dus niet zomaar een dagbesteding; het doel is dat je ergens komt.

Programma

Het DNK-programma is breed. Je komt terecht in een groep (10-12 deelnemers).
Onderdelen zijn:
– Nederlands & Rekenen,
– Sport,
– Kunst,
– Burgerschap,
– Training ‘Veranderen Is Doen’,
– Stage,
– Keuzevakken als VCA, BHV, Sociale hygiëne, heftruck,
– Daarnaast hebben we nog andere programmaonderdelen zoals: Korps Mariniers, Muziek, Theater, sollicitatietraining, excursies.

Lessen binnen worden afgewisseld met activiteiten buiten.
 

Ben jij gemotiveerd en bereid om dit traject te doorlopen?

Past het programma bij jouw visie?

Meld je aan!Tijden

Het programma is van maandag tot en met donderdag van 09.00 uur – 14.30 uur. Later in het traject gelden er ook andere tijden..

Op vrijdag vinden er geen lessen/activiteiten plaats. Dan worden er individuele afspraken gemaakt tussen deelnemers en hun vaste begeleiders. Samen met jou wordt er dan gesproken over je traject, je doelen en je vooruitgang.

Dagindeling

Om 08.45 uur gaat de deur open. Vanaf 09.00 uur staat het ontbijt klaar. Om 09.30 uur moet je binnen zijn, want dan beginnen de lessen / activiteiten. Tussen de middag eten deelnemers en medewerkers samen: er wordt gezorgd voor een warme lunch.

Om 14.30 uur is het programma klaar. Je kunt dan wel blijven, bijvoorbeeld om:
– zelfstandig te werken,
– praktische zaken te regelen,
– een gesprek te voeren met een medewerker.

Voor de lessen van certificaten gelden andere tijden. In de Uitstroomfase gelden ook andere tijden. Dan wordt er stage gelopen en zijn er weken dat je al om 06.30 uur aanwezig moet zijn. Dat geldt met name voor de uitstroom naar werk.

Praktische hulp

Iedere deelnemer die behoefte heeft aan hulp bij het regelen van praktische zaken krijgt die. DNK heeft drie maatschappelijk werkers in dienst. De meest voorkomende zaken die zij helpen te regelen zijn: schulden, inkomen en huisvesting. Niet altijd lukt dat, vanwege de complexe problemen die er kunnen zijn. Maar wel kunnen zij dan doorverwijzen naar andere organisaties.

Heb je nog vragen waar je antwoord op wilt?

Bijvoorbeeld over kosten of laatkomen.

Veelgestelde vragen