Privacytoelichting Stichting De Nieuwe Kans (hierna: DNK)

Contactgegevens Stichting De Nieuwe Kans: Piekstraat 23, 3071 EL Rotterdam
Contactgegevens Functionaris voor Gegevensbescherming: informatiebeveiliging@horizon.eu
Verwerkingsverantwoordelijke (directeur): Art-Jan van Cappellen


Bij DNK vinden we dat iedereen die deelneemt in ons programma, verzekerd moet zijn van een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens.

Persoonsgegevens zijn, volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) alle informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Dit zijn alle gegevens die naar jou herleidbaar zijn.

In deze privacy toelichting legt DNK graag aan je uit waarom we jouw persoonsgegevens nodig hebben, hoe DNK hiermee omgaat en welke controle jij hierover hebt.

Om jouw traject te kunnen organiseren en uit te voeren, heeft DNK een aantal persoonsgegevens nodig van je:

  • NAW-gegevens, zodat DNK je in haar Deelnemer Volg Systeem (hierna: DVS) kan zetten.
  • Telefoonnummer(s), zodat DNK je bereikbaar bent voor bellen of appen, bijvoorbeeld om praktische zaken te kunnen afstemmen.
  • E-mailadres, zodat DNK je e-mail met informatie kan versturen of om je uit te nodigen voor een gesprek.
  • Geboortedatum, zodat DNK kan checken of je de goede leeftijd hebt om deel te nemen aan het traject.
  • BSN, dit is een vereiste vanuit Gemeente Rotterdam, zodat DNK zeker kan nagaan of je daadwerkelijk in Rotterdam woont.

Je hebt recht om de gegevens die van je vastleggen op te vragen. Ook kan je vragen je aanmeldingsgegevens te verwijderen uit het DVS. Stuur dan een e-mail met het verzoek naar info@denieuwekans.org.

Je gegevens verwijderen we in principe niet; we bewaren ze minimaal 9 jaar. DNK bewaart je gegevens in een digitaal archief en gebruiken deze gegevens voor statistiek. DNK deelt je persoonsgegevens nooit met derden, tenzij je hier zelf voor je start aan het traject toestemming voor geeft of hebt gegeven.

Als je het niet eens bent met hoe wij omgaan met je persoonsgegevens dan kun je altijd opheldering vragen bij onze Functionaris voor Gegevensbescherming (informatiebeveiliging@horizon.eu).

Wordt je probleem volgens jou niet goed wordt opgelost, dan kun je dat melden bij Autoriteit voor de Persoonsgegevens (www.autoriteitpersoonsgegevens.nl).