De Nieuwe Kans

Kennisatelier 3.0

edit

By bonsjans 9 juni 2023

Op 15 juni vindt de derde editie van onze kennisatelier plaats. Het kennisatelier is de plek waar verschillende professionals in Rotterdam die met jongeren tussen 15 en 27 jaar werken samenkomen. Ditmaal behandelen we het thema trauma.

De jongens en meiden die we bedienen hebben vaak trauma’s opgelopen, blijkt uit gevoerde gesprekken en vragenlijsten die we bij ze afnemen. Deze doelgroep heeft vaak met verschillende professionals te maken. Dit leek ons daarom bij uitstek een thema dat niet alleen voor De Nieuwe Kans en Bon Sjans relevant is, maar ook voor andere organisaties die met deze jongeren werken.

Op deze dag hebben we Daniele Sales uitgenodigd om over het thema “trauma sensitief werken” te komen spreken. Daniele is regiehandelaar bij Koraal, waar ze volgens de trauma sensitief aanpak werken.

Daarnaast wordt er een workshop gegeven door Laura van Duin, PhD. Zij zal de workshop “Levenspad” verzorgen. Dit is een workshop dat ontwikkeld en gegeven is aan deelnemers van het project S.T.A.R.T.

comments

Add comment

Your comment will be revised by the site if needed.