Na je aanmelding voor je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Na dit gesprek start je direct met het dagprogramma en kom je terecht in een groep van 10 -12 deelnemers. Je gaat aan de slag met bijvoorbeeld sport, kunst, trainingen en we pakken praktische zaken met je op. We ondersteunen je bij het zoeken naar een baan en het voorbereiden van een sollicitatie. Wij zijn er voor je, luisteren naar je en coachen je. Zo ontdek jij wat nodig is om stabiliteit te krijgen in je leven. Als je wilt, kun je elke dag met de groep ontbijten. En er staat altijd een warme lunch voor je klaar.

EEN VOLGENDE STAP

Bij ons kun je verschillende certificaten behalen. Van heftruckchauffeur tot deskundig asbestverwijderaar. Samen zoeken we naar een baan of opleiding die bij je past. Zodat je straks weer je eigen geld kunt verdienen.

VASTE BEGELEIDERS

Bij De Nieuwe Kans werk je samen met vaste begeleiders die jou het gehele traject ondersteunen.

PROGRAMMA

Het programma is maandag tot en met donderdag van 09.00 uur – 14.30 uur.

Op vrijdag vinden er geen trainingen/activiteiten plaats. Dan worden er individuele afspraken gemaakt tussen deelnemers en je vaste begeleiders. Samen met jou wordt er dan gesproken over je traject, je doelen en je vooruitgang. Naar mate het traject verder vordert, kunnen de tijden ook veranderen. Gemiddeld duurt een traject bij DNK vijf maanden.

Ik kreeg goede ondersteuning door de begeleiders van DNK. Zij zeiden steeds: “Dit is je kans en die moet je grijpen! Zo’n kans krijg je maar één keer, anders zit je straks weer thuis.”
Poyraz