Kennismaking

Wanneer je je aanmeldt of wordt aangemeld bij De Nieuwe Kans, wordt je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. We vragen in dit gesprek waar je in het leven tegenaan loopt. Waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen. En natuurlijk hoe je je toekomst voor je ziet. Je krijgt een rondleiding en kan meteen kennis maken met alle collega’s, zodat je een goed beeld krijgt van wat je kan verwachten. Ben je enthousiast? Je kan vaak direct starten met je traject.

Start met je traject

Je komt in een groep met 10 tot 12 andere deelnemers. Met de groep volg je diverse trainingen. Ook kan je vaak sporten en volg je vakken als kunst en Nederlands. Met de maatschappelijk werker kan je praktische zaken oppakken, zoals het regelen van papierwerk of het maken van afspraken bij de gemeente. Wij zijn er voor je, luisteren naar je en coachen je. Zo ontdek jij wat nodig is om stabiliteit te krijgen in je leven. Aan het einde van deze fase heb je je eigen trajectplan met een overzicht aan welke doelen je gaat werken.

Maaltijden

Als je wilt, kan je iedere ochtend vanaf 08.45 uur ontbijten. Tussen de middag staat er altijd een warme lunch voor je klaar.